کولر گازی گری

سرویس کولرگازی در محل

  • نصب کولر گازی اینورتر، اسپلیت، پنجره ای، دیواری و ایستاده

  • شارژ کولر گازی و رفع نشتی گاز کولر

  • تعمیر و سرویس کامل کولر گازی

  • تعمیر اینورتر کولرگاز

مزایای داکت اسپلیت یا اسپلیت خانگی در مقایسه با شوفاژ و چیلر

متاسفانه، بخش عمده­ای از انرژی که توسط رادیاتورها، شوفاژ‌ها و همین‌­طور سیستم‌های گرمایش از کف و دیوار، برای گرمایش خانه ما مصرف می‌­شود، به هدر می‌رود! وجود لوله‌های طولانی و جریان مداوم آب گرم، و مهمتر از همه هدررفت گرما در دیوارهای خارجی و بخش‌های غیر موثر از محیط خانه ما و عوامل دیگر باعث شده است که این سیستم‌های گرمایشی جزو پر مصرف‌ترین و کم راندمان‌ترین سیستم‌های گرمایشی ساختمانی و صنعتی باشند.

در اینجا لازم است تاکید کنیم: رویکرد مدرن این سیستم‌ها را می‌­توانیم در اسپلیت‌های خانگی به خوبی مشاهده کنیم. وجود لوله‌های کوتاه و همین­‌طور کاهش هزینه‌های تهیه این سیستم نسبت به چیلر و مینی‌چیلر‌ها، آن‌ها را انتخاب اول محیط‌های خانگی و اداری کرده است. (به جرات می‌­توانیم بگوییم که هزینه تمام شده دستگاه‌های اسپلیت خانگی کمتر از نصف هزینه راه‌اندازی و خرید چیلرها و مینی چیلر‌ها است.)

آیا اسپلیت‌های خانگی مزایای دیگری هم دارند؟

در این سیستم، داکت‌ها و کانال‌های انتقال هوا، کوچکتر شده­اند و این باعث می‌شود که بتوان آنها را به صورت افقی در بالای سقف تعبیه کرد و انعطاف بیشتری در کانال کشی‌ها میسر شده است. این در حالی­ست که در کولر­های آبی این امکان به سختی فراهم هست و گاه کانال‌های کولر در بیرون از ساختمان نصب می‌شوند.

این یک واقعیت است که کیفیت هوای خروجی از داکت اسپلیت‌ها یا اسپلیت‌های خانگی به مراتب بالا‌تر از دستگاه‌های دیگر است و به همین خاطر می­‌توان به راحتی کانال‌ها و داکت‌های آن را کوچک‌تر گرفت و حتی حجم هوای کمتری را در خروجی تولید کرد.

قابلیت اینورتر یا مبدل انرژی در داکت اسپلیت چیست؟

در نمونه‌های موجود در بازار کنترل گرمای محیط در حالت گرمایش فقط با توجه به دور فن دستگاه قابل کنترل است. یعنی اگر‌ ترموستات دستگاه، هوای محیط را نزدیک به دمای مطلوب ما تشخیص دهد، از دور موتور دستگاه کم می‌کند تا مصرف انرژی کاهش یابد. اما در بعضی دستگاه‌های داکت اسپلیت علاوه بر وجود کنترل دور فن در سرعت، به دلیل اضافه شدن شیر سه‌راهی الکترونیکی در مسیر آب گرم می‌توان دبی یا حجم جریان آب گرم ورودی در لوله‌های مسی را نیز کنترل نمود در این حالت علاوه بر مدیریت بهتر در حالت گرمایشی در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی مضاعف می‌گردد.

قطعا این سیستم معایبی دارد که در ادامه آنها را بیان می‌کنیم:

  • داکت اسپیلت‌ها یا اسپیلت‌های خانگی، عموما سیستم کنترل زوم ندارد، یعنی هنگامی که دستگاه داخل آپارتمان روشن می‌شود تمام فضا اعم از سالن و اتاق‌های خواب توسط ‌ترموستاتی که در بزرگترین فضا قرار گرفته است هم‌دما می­شوند و این یکی از اصلی‌ترین معایب داکت اسپیلت به شمار می‌رود.

  • در بخش مقایسه‌ی مزایای داکت اسپیلت با چیلر‌ها از کم مصرف بودن آن در مصرف گاز و همین­طور بالا بودن بازده آن و کاهش لوله‌ها و جلوگیری از اتلاف انرژی گفتیم، اما عیب این دستگاه در مقابل چیلرها و مینی چیلر‌ها، تاحدودی مصرف برق بالاتر آن می‌باشد البته که نسبت به اسپلیت دیواری مصرف برق آن کمتر است.

جمع‌بندی

خب با توجه به مطالب بیان شده امیدواریم که توانسته باشیم در تصمیم‍ گیری برای خرید «بهترین وسیله سرمایشی و گرمایشی محیط» کمک‌تان کرده باشیم اما در آخر لازم است دو نکته مهم را بیان کنیم، چرا که رعایت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • نکته اول: در سرویس دستگاه داکت اسپیلت دقت کافی داشته باشید، پیشنهاد ما این است که از متخصصان و سرویس‌دهندگان خبره و دارای مشتریان رضایت‌مند کمک بگیرید.

  • نکته: در نصب درست و اصولی این سیستم وسواس به خرج دهید، شاید اغراق‌آمیز نباشد اگر بگوییم که ۵۰ درصد راندمان دستگاه به شیوه‌ی نصب درست و اصولی اسپلیت و لوله‌کشی بهینه آنها بستگی دارد.